Binek ve Ağır Vasıta Araçlarda Beyin Tamiri ve Testi Nasıl Yapılır?
٢٥/شوال/١٤٤٢

Binek ve Ağır Vasıta Araçlarda Beyin Tamiri ve Testi Nasıl Yapılır?

Binek ve Ağır Vasıta Araçlarda Beyin Tamiri ve Testi Nasıl Yapılır?

Nitro Mekatronik firması, araç diagnostik alanında ki gelişimini ara vermeden sürdürüyor. Birçok yurt dışı firmasının distribütörlüğünü yapmakta ve kendi markasını da ürettiği tamir cihazları ile oluşturmaktadır.

Binek ve ağır vasıta araçların beyin tamiri için Ecutest adında beyin test simülatörünü üretmiştir. İçerisinde birçok marka modelin beyinleri bulunmaktadır. Geçen her gün içeriğindeki beyin çeşitliliği hız kesmeden artırılmaktadır.

Araç Motor Beyin Tamiri Nedir?

Araçlarda bulunan beyinler birçok nedenden ötürü bozulabilmektedir. Örneğin su ile ıslanması, beyine alınan kaza esnasındaki darbeler, beynin yerinde sabit olmaması, aküden gelen stabil olmayan voltaj akımı, normalden fazla ısınması gibi birçok neden sıralanmaktadır.

Böyle durumlarda araçlardaki beyinlerin değişmesi yerine bunların tamiri mümkündür. Çünkü yeni beyin değişiminin maliyeti bir hayli fazladır.

Motor Beyninin Arızalanması Durumunda Meydana Gelen Belirtiler Nelerdir?

Aracımızı sürerken birçok değişiklik bize aracımızda sorun olduğunun göstergesi olmaktadır. Bunların en belirleyicisi arıza lambalarının yanıyor olmasıdır.

Bununla beraber motorun dengesiz çalışması, kendi kendine kontağın açılıp kapanması, sarsıntılı çalışma, gaz kesme, algıladığımız motordan gelen farklı kokular, yakıt tüketimindeki nedeni belli olmayan fark edilebilir değişimler, motorun sesli çalışması gibi birçok sıralayabileceğimiz nedenler motor beyninin arızalanmış olabileceğini göstermektedir.

Böyle durumlarda zaman kaybetmeden en yakın yetkili ve özel servise gidilmelidir.

Ecutest Beyin Test Simülatörü Özellikleri Nelerdir?

  • Çevrimiçi çalışma
  • Bilgisayar ve cihaz arasında hızlı iletişim
  • Basit ve kolay program arayüzü
  • Ayrıntılı Ecu şemaları
  • Pin uçlarının bağlantı şemaları
  • Kolay kullanım

Ecutest İle Beyin Tamiri Nasıl Yapılır?

Öncelikle beyni cihaza doğru bir şekilde bağlarız. Ecutest programına kişiye özel olarak oluşturulan giriş bilgileri ile gireriz.

Bağlantı yaptığımız aracın markasını ve beyin modelini seçerek ilerliyoruz.

Programımızdan akü bağlantısını, kontak bağlantısını ve marş bağlantısını aktif hale getiririz. Araç silindir sayısına göre enjektör püskürtmelerine başlar.

Program üzerinden devir değişikliği yapılabilir ayrıca frene basıp vitesi boşa atıp çekebiliriz.

Debriyaj testi yapılır. Sensörlerin çıkış voltajları kontrol edilebilir. Aracın çalışırken ki çalışan parçalarını test edebiliriz.

Aracın yakıt sıcaklık sensörlerinin değerleri, basınç sensörlerinin değerleri, gaz pedali pozisyon değerleri gibi birçok değeri değiştirip test edebiliriz. Amper ve voltaj değerlerine de ulaşabiliyoruz.

Tamir için parçaların ne işe yaradığını içeren şema mevcuttur. Aracın tesisat bilgilerine sahip şemasını da görüntüleyebilir kablolarını kontrol edebiliriz.

Ecutestin en büyük avantajı araç çalışıyor gibi masa üstünde motor beynini kontrol edip testlerini yapabilmekteyiz.

Örneğin enjektör testi için enjektör sinyallerini, tetiklemelerini görüntüleyebiliriz.

Gördüğümüz sinyaller araç çalıştığında belirmektedir. Beynin içindeki çalışıyorken üretmesi gereken sinyaller ölçülür ve test edilir. Aracın kendi enjektörü de takılarak bilgiler daha da kesinleştirilebilir.

Beyin tamiri yapabileceğiniz araç listesini görmek için tıklayınız.<<


Benzer Ürünleri İncelemek İçin Tıklayınız



أترك تعليقا