Otomotiv Diagnostiğindeki Endüstri 4.0 Uygulaması
2 Ağustos 2022 Salı

Otomotiv Diagnostiğindeki Endüstri 4.0 Uygulaması

Otomotiv sektöründeki gelişmelerden biri olan Otomotiv Diagnostiğindeki Endüstri 4.0 Uygulaması 

Gelişen teknolojilere bağlı olarak pek çok alanda köklü gelişimler yaşanmaktadır. Otomotiv endüstrisi de bu alanlardan birisidir.

Otomotiv diagnostiğinin de, otomotiv endüstri alanında yeri çok büyük olduğu için, otomotiv diagnostiğinde de bazı gelişmeler yaşanmıştır.

OBD2 teknolojisi geliştirildikten sonra otomotiv diagnostiği, otomotiv endüstrisinin en büyük oluşumlarından biri olmuştur. Çünkü satışın önemli olduğu  kadar, satış sonrası hizmetler de oldukça önemlidir.

Otomotiv diagnostiği de tam bu noktada oldukça önemlidir. Otomotiv diagnostiğinde yaşanan en büyük gelişmelerden birisi de,  ' Otomotiv Diagnostiğinde Endüstri 4.0' uygulamasıdır. Bugün ki yazımız da, bu konu hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Otomotiv Diagnostiğinde Endüstri 4.0 uygulaması nedir?

Otomotiv diagnostiğinde endüstri 4.0 uygulaması, hayatımıza uzaktan arıza tespiti yapabilmek kavramını sokmuştur, kısaca uzaktan teşhis de diyebiliriz.

Otomotiv diagnostiğinde endüstri 4.0 uygulamasıyla birlikte hayatımıza giren, uzaktan teşhis fonksiyonu, adından da anlaşılacağı üzere, bizlere araçlara uzaktan teşhis yapabilme fırsatı tanır.

Otomotiv diagnostiğinde endüstri 4.0 uygulamaıyla hayatımıza giren uzaktan teşhis kavramı, hem ustalara hem de müşterilere oldukça kolaylık sağlar.

Bazen, bazı problemler servislerde çözülemeyebilir, bu gibi durumlarda araçları başka servislere götürmek yerine, başka bir yerdeki ustadan uzaktan yardım alınabilir. Bu da hem zaman açısından, hem de para açısından oldukça avantaj sağlar.

Otomotiv Diagnostiğinde Endüstri 4.0 uygulamasıyla hayatımıza giren uzaktan teşhis teknolojisi ne işe yarar?

Otomotiv diagnostiğinde endüstri 4.0 uygulamasıyla hayatımıza giren uzaktan teşhis ile birlikte, ustalar artık diagnostik işlemlerini aracın yanına gitmeden de yapabileceklerdir.

Uzaktan teşhis sisteminin sahip olduğu ileri teknoloji sayesinde usta, aracın yanında olmadan bile araca bağlanır, uzaktan bir biçimde araçtaki verileri alır.

Elde edilen verilere göre arızayı tespit eder ve arızanın giderilmesi için müdahale de bulunur. Böylelikle hem zamandan hem de ekonomik anlamda tasarruf sağlanmış olunur.

Otomotiv diagnostiğinde endüstri 4.0 uygulaması ile tanıdığımız uzatak teşhis sistemi nasıl çalışır?

Bu sistemin çalışma mantığı da oldukça basittir. İlk etapta bir adet interface araçtaki eobd soketine bağlanır. Bağladığımız interface, araçtaki verilerin serverlar aracılığıyla sürücü ve ustalara aktarılmasını sağlar. 

Bunu yaparken de içerisinde bulunan gps ve gsm modullerini kullanır. Gps modulü sayesinde aracın konumunu anlık olarak takip ederiz.

Gsm modulü ise m2m teknolojisinin vermiş olduğu avantajı kullanarak serverlar arasındaki veri akışının sağlanmasına imkan sağlar.  Bu tüm bileşenlerin birleşmesiyle beraber kusursuz bir uzaktan teşhis sistemi oluşmuş oluyor.

Yorumunuzu bırakın